• Geri dön

  • 1.533 Görüntülenme

  • 151 Haber

  • 650 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto varlık işlem platformu Paribu, İstanbul’un genç çağdaş sanat fuarı CI Bloom’un ikinci edisyonuna partner oldu. Paribu ayrıca kendi çalışma ofisinde yer alan dijital ve konvansiyonel eserlerden oluşan koleksiyonu Paribu Sanat Hafızası ile de fuarın katılımcıları arasında yer alacak.

Kültür sanat alanında sürdürülebilir iş birliklerine devam eden Paribu, Türkiye’de çağdaş sanatın gelişmesine öncülük eden İstanbul’un genç çağdaş sanat fuarı CI Bloom’un bu yıl gerçekleşecek ikinci edisyonuna partner oldu. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda gerçekleşecek CI Bloom bu yıl, 25 çağdaş sanat galerisinin eserleri sanatseverlerle 1- 4 Haziran genel ziyaret tarihlerinde buluşacak.

Paribu, CI Bloom’da bu yıl partnerliğinin yanı sıra “Paribu Sanat Hafızası” ile katılımcılar arasında da yer alacak. Küratörlüğünü Begüm Güney ve Andrea Pecatikov’ın yaptığı “Paribu Sanat Hafızası”, Paribu’nun Uniq Ofis’te yer alan çalışma alanını bir sergiye dönüştüren eserlerden oluşuyor.

“Geleceğin sınırsızlığına olan inancı paylaşıyor”

Toplamda 47 dijital ve konvansiyonel eserden oluşan “Paribu Sanat Hafızası”nın öncelikli hedefi Türkiye’deki çağdaş sanat üretimini desteklemek. Paribu çalışanlarının çağdaş bir sanat ortamı içinde iş yaşamlarını sürdürmesini sağlayan koleksiyonun bir bölümü bu yıl CI Bloom’da sanatseverlerle buluşacak. Bu proje, kültür ve sanat alanını desteklemeyi sorumlulukları arasında gören Paribu’nun yolculuğunda önemli bir yere sahip.

Serginin küratörlerinden Begüm Güney, “Paribu, bu sergi ile geleceğin sınırsızlığına olan inancını paylaşıyor. CI Bloom çatısı altında siz de bu inanca ortak olmaya davetlisiniz” diyerek Paribu Sanat Hafızası hakkında görüşlerini dile getirdi.

Serginin bir diğer küratörü Andrea Pecatikov ise markayı bir sanat hafızası yaratmaya götüren yolculuk hakkında şu ifadeleri kullandı: “Paribu'nun kültürel mirası, henüz tam olarak inşa edilmemiş bir kum havuzunda oynamaya cesaret eden meraklı sanatçıların yaratıcılığından doğmuştur. İnsanların kendilerini ifade etme biçimleri, kabul edilen estetik anlayışlar ve bunlarla beraber sanatın anlamı gün geçtikçe değişir. Kalıcı iz bırakacak bir kültürel mirasın bu değişimleri göz önünde bulundurması ve bu dünyanın öncüleri sayılacak sanatçıları şimdiden desteklemesi gerekir. Çünkü sanatçılar ancak cesurca hareket edince ve bilindik sınırları aşınca toplumda yeni ufuklar açılır. Paribu, bu bakış açısıyla ilerler.”

“Kendi eserlerimizle katılmak gurur verici”

Paribu CEO’su Yasin Oral sergi partnerliği ile ilgili olarak görüşlerini şöyle aktardı: “Türkiye’de çağdaş sanat alanında faaliyet gösteren CI Bloom’un bir parçası olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Çağdaş sanatın herkes tarafından erişilebilir hâle geldiği, sanat ve teknolojiyi herkesin hayatına dahil eden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yıl CI Bloom’da bir partner olmanın ötesinde ‘Paribu Sanat Hafızası’ ile yer almak da ayrıca gurur verici.”

CI Bloom bu yıl da genişletilmiş bir programla kâr amacı gütmeyen yaratıcı endüstriler için bir buluşma noktası olmaya devam edecek. Bölgenin yeni nesil sanatçılarını ve sanat profesyonellerini bir araya getirecek fuarda özel projelere ve inisiyatif katılımlarına yer vererek, Türkiye sanat sektörünün gelişmesini ve çeşitlenmesini teşvik ediyor. Özel projelere ek olarak; fuar programında bu yıl mimarlık, çağdaş sanat, dijital sanat ağırlıklı konferans programları yer alacak.

Paribu’nun partnerliğini üstlendiği CI Bloom fuarına özel hazırladığı filmi de YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL